Zuid Afrika

Zuid-Afrika

Als wij in Zuid-Afrika zijn gaan we kennismaken en kennis opdoen. We maken kennis met leeftijdsgenoten in Johannesburg en gaan een project bezoeken in het oosten van het land, vlakbij Lesotho. Dit project omvat een kleuterschool voor kinderen van arme boeren, opvang voor weeskinderen en een hospice voor aidspatiënten. Ook zijn we van plan om het land te bekijken en kennis te maken met de cultuur. En verder gaan we actief aanwezig zijn bij het project, om te kijken hoe het leven dáár verschilt van het onze, zodat wij en zij internationale kennis  op zullen doen, en om te kijken welke hulp we in de  toekomst kunnen bieden.

 

Om onze doelen te halen, moeten we natuurlijk geld inzamelen. Hiervoor hebben we al verschillende acties bedacht. Om er een paar te noemen: we zullen aanwezig zijn bij kerstfairs in de regio om geld op te halen en informatie te delen, een week lang de rest van onze school bewust maken van het

leven in Afrika, basisscholen bezoeken om les te geven over de situatie daar en na de reis zullen we een diner organiseren waarbij we verslag doen van onze reis. Natuurlijk zijn we ook bezig met het zoeken van sponsors.