Dag 9 – woensdag 1 mei

Vandaag zijn we weer vroeg opgestaan om een dagje naar het Golden Gate park te gaan. Quido en meneer Schoon konden helaas niet mee, omdat zij een beetje ziek zijn geworden. Het was ongeveer anderhalf uur rijden en onderweg zijn we nog even bij een kunstenaarsdorpje gestopt om even rond te kijken in de winkeltjes en souvenirs te kopen. Het was een heel leuk dorpje met hele leuke winkeltjes.

Aangekomen in het Golden Gate park hebben we stukken met de bus rondgereden om landschappen te bekijken en ook stukjes gelopen. We hebben nog wat zebra’s en apen gezien. Tussen de middag hebben we geluncht op een soort camping met braai. Degene die wilden konden naar de camping lopen en de anderen gingen mee met de bus. Met de wandeling hebben we een riviertje overgestoken, naast een hele hele hoge berg gestaan en onder een druppelende berg gelopen.

Na de lunch werd er nog een wandeling door de bergen gemaakt, maar wij (Rebekka en Sterre) bleven op de camping. Er was een vrouwelijke baviaan die de hele tijd over de camping rondliep. Eerst ging ze in een auto en daarna rende ze naar een tent om daar een tas met eten te stelen. Wij gingen in een riviertje op stenen liggen zonnen en terwijl we dat aan het doen waren kwam opeens de baviaan langs ons rennen. Ze was nog geen 2 meter bij ons vandaan!

Na ongeveer een uur werden we geroepen en gingen we weer naar huis. Op de terugweg lag bijna iedereen te slapen. Rond half 5 waren we weer bij het kamp aangekomen. Maaike, Lisette, Sterre en Rebekka zijn nog even het meertje bij het kamp ingeweest en daarna hebben we de douche van de jongens gestolen omdat onze douche gloeiend heet was. Daarna hebben we onze koffers ingepakt en helemaal klaargemaakt voor morgen. We zitten nu met de meiden in de “kantine” te schrijven in onze schriften en we gaan zo braai eten.

 

Lekker slaap xx

Sterre en Rebekka