Dag 3 – donderdag 25 april

Gisteravond gingen we slapen na een avondje braai, weerwolven op het dak en vallende sterren kijken. De volgende ochtend ging de wekker om 4 uur, want we wilden om 5 uur in de bus zitten om naar het safari park te gaan. Toen we allemaal netjes op tijd klaar stonden (‘mwah’ red.), moesten we op de bus wachten. Uiteindelijk reden we toch nog om 6 uur weg. Eerst gingen we onze koffers/tassen afzetten bij onze volgende slaapplaats. Daarna gingen we op zoek naar een plek om te ontbijten. We belandden uiteindelijk bij een supermarkt omdat het eten overal te vet was. De supermarkt was naast de Mac Donalds en het team kennende konden ze dat natuurlijk niet weerstaan. Er werden macflurry’s, milkshakes en muffins gekocht en opgegeten. Na het ontbijt reden we naar het safari park. Het was een lange reis, maar we hebben veel mooie dingen gezien! Zoals de zonsopgang, sloppenwijken (minder mooi) en mensen die langs de weg dingen probeerde te verkopen, zoals fruit.

Tijdens de reis hebben we geweerwolft, onze grote bezigheid. Er werd veel gelachen en het was erg gezellig!
Rond 11 uur kwamen we aan bij het safari park. Francois, een werknemer van Jacs en Brian ging met ons mee als gids. Onderweg vertelde hij van alles over Zuid-Afrika, over de dieren en de natuur. We moesten soms even zoeken, maar we hebben veel dieren gezien. We hebben zebra’s gezien en ook gnoe’s, kolibri’s, olifanten, giraffes, schildpadden, krokodillen, nijlpaarden, neushoorns, slangen, springbokken (het symbool van Zuid-Afrika) en wilde zwijnen.
Éen van de dingen die we hebben onthouden van onze gids is dat een olifant 60 kg uitschijt per dag. Dit hebben wij ook gezien want het lag overal.

Half 5 was onze toer afgelopen. We maakten bij de uitgang nog een groepsfoto en begonnen daarna aan de terugreis.

Aangekomen bij onze slaapplek stond de braai al voor ons klaar en konden we meteen aanvallen. We aten worst, grooooote stukken kip, salade, aardappeldingen en als toetje brownie met chocolade en vla.

De kamers werden klaargemaakt en er was ruimte genoeg. Wij, de meiden, delen met zijn negenen een kamer terwijl er drie kamers beschikbaar zijn voor ons.

De jongens hebben ook kennis gemaakt met Afrika en zijn met meer op hun kamer, sprinkhanen en andere beesten die zij vakkundig vermoorden.

We hebben na het eten in kleinere groepjes gezeten met een begeleider en de reis tot nu toe besproken. Ons groepje is: Tristan, Robert, Sterre en Rebekka met als begeleider mevrouw Heutink. We zaten lekker bij het kampvuur net als nu terwijl we dit verslag schrijven. We hebben onze verwachtingen, wensen en onderlinge socialiteiten besproken.

Iedereen is druk bezig met het vermoorden van insecten, het verhuizen van de spullen van de jongens die in het meiden gebouw komen slapen, het genieten van het kampvuur en het bijhouden van hun reisdagboek.

Morgen mogen we ‘uitslapen’ tot half 7 en iedereen is er gelukkig van omdat we tot nu toe vroeg opgestaan zijn. Morgen gaan we eerst naar het olifantenpark en rijden naar Ficksburg, waar we de rest van de week blijven.

 

We genieten tot nu toe heel erg van onze reis!
Hugs and kisses from Africa

“Sterre en Rebekka”