Dag 4 – vrijdag 26 april

We maken nog wat mee!

Lieve ouders en vrienden,

Vandaag begonnen we wederom met vroeg opstaan, 6.15 uur. Iedereen ging zich klaar maken om vervolgens om 7 uur aan het ontbijt te zitten. Daarna pakte iedereen zijn koffer en gingen we met het busje op weg naar de supermarkt. Iedereen had een half uurtje om even iets voor zichzelf te doen. Na drie kwartier in de auto gezeten te hebben kwamen we bij het Olifanten park aan. We kochten kaartjes om 2 rondjes op een olifant te rijden, een grote olifant voeren en even de olifant ‘’aanraken’’. Na 20 minuten mochten we naar de olifanten toe. Je liep in een bak op de rug van de olifant met een begeleider. Het was’n groot, mooi dier te rijden! Iedereen was bezig met foto’s en filmpjes maken van elkaar, er zijn dus genoeg foto’s en video’s gemaakt. De leerlingen die nog een ‘’kusje’’ van de olifant wilden konden deze nog even krijgen. Maartje wilde graag als eerste een ‘’kusje’’ van de olifant. Ze kwam terug en haar hele wang zat onder de modder en viezigheid. Leonie volgde en pikte nog de laatste restjes van de slurf. Michelle kreeg ook een lekkere zoen van de olifant, maar was niet vies.

We gingen weer ons vertrouwde busje in, naar een souvenirs straatje. Hier werden we zowat de winkels in geroepen en gesleurd om de leukste souvenirs te kopen. We hadden geluk want alles was voor een ‘special price’. We hadden afgesproken om zo veel mogelijk af te dingen, hierdoor hebben we wat leuke souvenirs kunnen scoren. Toen we weer het busje in gingen werden de laatste spullen nog rennend naar ons toe gebracht met de hoop dat we iets gingen kopen.

 

Weer het busje in,waar we al veel uren hebben doorgebracht, op weg naar de eindbestemming! Rond half 4 stopten we voor de politie. Onze chauffeur had een heel lang gesprek met de politie. Uiteindelijk bleek dat onze chauffeur geen vergunning had om mensen te vervoeren. Ons teampje heeft een poos moeten wachten voor een stuk grond waarvan de buitenkant heel erg leek op een gevangenis. Maarja, wat ga je dan doen? We maakten foto’s met z’n alle voor de gevangenismuur, de meiden vlochten elkaars haar mooi in en we maakte contact met de kinderen die daar ook stonden te wachten. Aan het einde gaven we nog wat zelfgemaakte papieren bootjes aan de kinderen. De meiden moesten naar de wc… Er was geen wc papier dus gingen we keukenpapier halen in het busje. Toen we weer bij de wc waren aangekomen was de wc bezet en hoorde we opeens vreemde geluiden.. We vroegen ons af wat die man had gedaan in verband met het wc papier.

Nadat de man zijn busje terug kreeg en wij weer konden vertrekken gingen we op weg naar een 7 uur durende rit. We vermaakte ons prima in de auto. Rond een uur of 8 kregen we te horen dat we een lekke band hadden! Morgen naar de school met een lekke band?!

Uiteindelijk zijn we veilig aangekomen en hebben we heerlijke spaghetti gegeten. Nu heerlijk ons bedje in en morgen de school helpen!

Xxx

Maaike en Lisette

Vrijdag 26 april – 22.21 uur